California Walk and Bike Technical Advisory Committee

November 2020 Meeting

November 12, 2020

1:00pm - 4:15pm

Facilitator

Anika Jesi, Acting Sustainability Program Manager

Agenda

	1	T
Time	Item	Lead(s)
10:00am-10:15am (15 min)	 Housekeeping Items 	Anika Jesi
	 Review Agenda 	
10:15am-10:20am (5 min)	Legislative – Subcommittee	Jonathan Matz
	Report Out	
10:20am-10:30am (10 mins)	Design – Subcommittee	Megan Johnson, Ali Doerr
	Report Out	Westbrook
	 Quick Build Effort 	
10:30am-11:00am (30 min)	Caltrans Updates	1) Anika Jesi
	1) Complete Streets (CS)	2) Tim Sobelman
	Program	3) Amanda Baker
	 \$100M reservation 	4) Courtney Williams
	 CS Performance 	
	Targets	
	2) Division of Transportation	
	Planning	
	 Caltrans Active 	
	Transportation Plans	
	3) Division of Design	
	• DIB-89-02	
	 Traffic Calming 	
	Workgroup	
	 CS Decision 	
	Document/Waiver	
	4) Caltrans Office of Race	
	and Equity (CORE)	
	Program	
	 Current Efforts 	

11:00am-12:00pm (1 hr)	Transportation Agency for Monterey County Project overview— Fort Ord Regional Trail Operational challenges & tradeoffs District 5 involvement Next steps	Debbie Hale, Executive Director Todd Muck, Deputy Executive Director Rich Deal, PE, TE, PTOE Principal Engineer Roger Barnes, D5, Senior Transportation Engineer
12:30pm-1:00pm (30 min)	Ped Safety Messaging on CMS Boards	Kien Le, PE, Office of System Operations
1:00pm-1:30pm (30 min)	Project Spotlight – SANDAG	Chris Romano
1:30pm-2:00pm (30 min)	Next Steps	Ali Doerr Westbrook